Autoriteit Persoonsgegevens in het nieuws

Er zijn 2068 nieuwsartikelen gevonden.

Bedrijf gehackt dat communicatie verzorgt voor gemeenten en waterschappen; ook waterbedrijf Groningen slachtoffer
[Binnenland] 24-05-2024 15:00 - Nieuws.nl
Groningen, Provincie Groningen
Cybercriminelen hebben mogelijk gegevens van burgers in handen gekregen door de systemen van AddComm te hacken, een bedrijf dat onder meer voor gemeenten en waterschappen de communicatie met inwoners en bedrijven verzorgt. [Lees verder]
Persoonlijke gegevens huurders Portaal mogelijk gestolen na hack bij ICT-leverancier
[Binnenland] 24-05-2024 11:09 - De Gelderlander
Neder-Betuwe, Provincie Gelderland
Persoonlijke gegevens van huurders zijn mogelijk in handen gevallen van cybercriminelen na een cyberaanval bij een ICT-leverancier. Woningcorporaties Staedion in Den Haag en Eigen Haard in Amsterdam melden dat data van hun huurders mogelijk ook zijn... [Lees verder]
Waterschap Drents Overijsselse Delta had portaal met bsn's op openbaar staan
[Tech & Media] 24-05-2024 11:06 - Tweakers
Een online portaal van het waterschap Drents Overijsselse Delta met daarin onder andere burgerservicenummers van inwoners in het gebied was tijdelijke openbaar. Het waterschap heeft de portaal weer afgeschermd en zegt een melding bij de AP te hebben gemaakt. [Lees verder]
AddComm getroffen door ransomware, leverde aanslagen van waterschapsbelasting
[Tech & Media] 23-05-2024 21:06 - Tweakers
Het Nederlandse klantencommunicatiebedrijf AddComm is getroffen door een ransomwareaanval. Een van de klanten van dit bedrijf is het waterschap Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, dat mogelijk indirect door de cyberaanval getroffen is. [Lees verder]
Gemeente Eindhoven getroffen door datalek, bsn burgers kort intern inzichtelijk
[Tech & Media] 23-05-2024 17:33 - Tweakers
De gemeente Eindhoven meldt een datalek waarbij de burgerservicenummers van bijna alle burgers van de gemeente 'enkele uren' inzichtelijk waren. Het gaat om een intern datalek waarbij de gegevens dus alleen voor ambtenaren in te zien waren. [Lees verder]
Britse toezichthouder bezorgd om nieuwe Microsoft-app
[Economie] 23-05-2024 16:49 - RTL Nieuws
De Britse privacytoezichthouder wil opheldering van Microsoft over de nieuwe functie Recall in Windows, die iedere paar seconden een schermafbeelding maakt. Kunstmatige intelligentie maakt die afbeeldingen doorzoekbaar, maar de waakhond wil zeker weten dat... [Lees verder]
‘Te veel beloven en niet leveren is desastreus’, zegt de Ombudsman over het hoofdlijnenakkoord
[Algemeen] 21-05-2024 18:54 - NRC
Luistert er nog iemand naar Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen? Zelf formuleert hij het, aan de vergadertafel van zijn werkkamer in Den Haag, diplomatiek: „We zien dat een aantal signalen die we afgeven wel worden opgepakt, en andere niet. [Lees verder]
Meer camera's in supermarkten niet altijd oplossing voor diefstal of agressie
[Economie] 20-05-2024 05:04 - Nu.nl
Je kunt in de supermarkt bijna geen stap meer zetten zonder dat je in beeld bent van een camera. Verschillende winkels experimenteren zelfs met slimme camera's of bodycams tegen diefstal en agressie. Maar dat heeft niet altijd effect, zeggen experts. [Lees verder]
Vervelende stappers collectief geweerd in Heerenveense horeca
[Binnenland] 16-05-2024 18:03 - WâldNet Nieuws
Provincie Friesland
- In Heerenveen start deze week de Collectieve Horeca Ontzegging (CHO). Het doel van de CHO is het vergroten van de veiligheid voor ondernemers, medewerkers en gasten in de aangesloten horecagelegenheden. Heerenveen heeft de primeur in Friesland. [Lees verder]
Na zes maanden datalek ontdekt bij Hoogheemraadschap
[Binnenland] 16-05-2024 09:04 - Nieuws.nl
Zaanstad, Provincie Noord-Holland
Er is begin deze maand een datalek geconstateerd in het geo-informatieportaal van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, waarbij mogelijk ook persoonsgegevens zoals burgerservicenummers en adresgegevens zijn gelekt. Als gevolg hiervan kan het zijn dat... [Lees verder]
UWV licht slachtoffers in over gelekte persoonsgegevens uit 150.000 cv's
[Tech & Media] 14-05-2024 16:43 - Tweakers
Het Nederlandse Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen is begonnen met het inlichten van slachtoffers van het recente datalek waarbij 150.000 cv's door een persoon werden ingezien. Het verschilt per slachtoffer welke informatie bij het incident is... [Lees verder]
AP: pakketpunten mogen QR-code op ID-kaart en paspoort niet uitlezen
[Tech & Media] 13-05-2024 08:23 - Tweakers
Nederlandse pakketpunten mogen de QR-code op recente identiteitskaarten niet zomaar uitlezen. Dat zegt de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens de privacytoezichthouder mag dat enkel bij doeleinden die duidelijk in de wet staan omschreven. [Lees verder]
UVW overweegt aangifte tegen gebruiker die 150.000 cv’s bekeek
[Binnenland] 11-05-2024 13:10 - Nieuws.nl
Sittard-Geleen, Provincie Limburg
Uitkeringsinstantie UWV overweegt aangifte te doen tegen een gebruiker van de website werk.nl die op 4 mei de cv’s van 150.000 mensen heeft ingezien en mogelijk ook heeft gedownload. [Lees verder]
Sieradenmaakster is schaarse jonge miljonaire, baas Uber botst met autoriteiten
[Economie] 11-05-2024 05:00 - Volkskrant
Als geld macht is, en de jeugd de toekomst heeft, is er werk aan de winkel voor de Nederlandse vrouwen. In de Quote Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs, die deze week verscheen, staan dit jaar slechts zes vrouwelijke ondernemers onder de 40 jaar. [Lees verder]
UWV: 150.000 cv's ingezien op Werk.nl vermoedelijk voor oneigenlijk gebruik
[Binnenland] 10-05-2024 21:56 - Blik op Nieuws
Op 4 mei is er door één account in buitenproportionele mate inzage geweest van cv's op werk.nl. 'Hoogstwaarschijnlijk zijn deze cv's ook gedownload', zo meldt het UWV vrijdag. [Lees verder]
Opnieuw datalek bij UWV: 150.000 cv's bekeken
[Economie] 10-05-2024 19:58 - RTL Nieuws
Bij uitkeringsinstantie UWV zijn door iemand vorige week 150.000 cv's ingezien en waarschijnlijk ook gedownload. Een deel van de cv's bevat ook persoonsgegevens van werkzoekenden. Het gaat om iemand die een officieel account had. [Lees verder]
Op één dag CV’s van 150.000 ingeschrevenen UWV ingezien
[Binnenland] 10-05-2024 19:26 - Nieuws.nl
Zaanstad, Provincie Noord-Holland
Uitkeringsinstantie UWV overweegt aangifte te doen tegen een gebruiker van de website Werk.nl die op 4 mei de CV’s van 150.000 mensen heeft ingezien en mogelijk ook heeft gedownload. Het gaat om mensen die op de site staan ingeschreven als werkzoekende. [Lees verder]
Datalek bij UWV-site voor werkzoekenden, gebruiker heeft 150.000 cv's ingezien
[Tech & Media] 10-05-2024 18:24 - Tweakers
Er zijn bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, ofwel UWV, 150.000 cv's illegaal ingezien en mogelijk gedownload door een gebruiker. De instantie overweegt aangifte te doen en heeft het lek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. [Lees verder]
Persoon bekijkt 150.000 cv's op werk.nl, UWV doet mogelijk aangifte
[Economie] 10-05-2024 17:59 - Nu.nl
Uitkeringsinstantie UWV overweegt om aangifte te doen tegen een persoon die op 4 mei 150.000 cv's heeft bekeken. De cv's zijn ingezien en mogelijk ook gedownload van de site Werk.nl [Lees verder]
Persoon bekijkt 150.000 cv's op werk.nl, UWV overweegt aangifte te doen
[Economie] 10-05-2024 17:59 - Nu.nl
Uitkeringsinstantie UWV overweegt om aangifte te doen tegen een persoon die op 4 mei 150.000 cv's heeft bekeken. De cv's zijn ingezien en mogelijk ook gedownload van de site Werk.nl [Lees verder]
 1 - 104